Problem z zadaniem
kamilek: Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez punkt P (−3; −1) i prostopadłej do prostej y=−6
8 sty 21:25
Piotr 10: x=−3
8 sty 21:26
kamilek: A co z y?
8 sty 21:27
Eta:
8 sty 21:28
Piotr 10: narysuj sobie to w układzie współrzędnych narysuj prostą y=−6 i zaznacz punkt P(−3;−1). I
odpowiedz sobie na pytanie jaka prosta będzie prostopadła do prostej y=−6 i będzie przechodzić
przez punkt P
8 sty 21:28
Eta:
8 sty 21:28
5-latek: Poszlo w gosci na kawe
Wielki problem

. A narysowales to w ukladzie wspolrzednym jak bedzie wygladac?
8 sty 21:29
kamilek: Tak i moje pytanie bardziej powinno wyglądać . Jak zpisać y . Czy y∊R jest Poprawne?
8 sty 21:35
5-latek: kamil nie wygladac a brzmiec .
Nie jest ten zapis poprawny
Rownanie tej prostej ma postac x=−3 i na tym koniec .
A napisz rownanie prostej przechodzacej przez ten punkt P(−3,−1) i rownoleglej do osi OX −−to
dodatkowe cwiczenie .
8 sty 21:42