oblicz
problematyczny: l1−√2sinx l =2
bardzo proszę krok po kroku
8 sty 21:21
Eta:
1−
√2sinx= 2 lub 1−
√2sinx= −2 i pamiętaj ,że −1≤sinx≤1
dokończ ....."krok po kroku"
8 sty 21:31
problematyczny: 1−√2sinx= 2 ⇒ sinx = − √22
1−√2sinx= −2 ⇒ sinx= 3√22
doszedłem do tego tylko co dalej
8 sty 21:38
Eta:
drugie sprzeczne ( dlaczego? ....
8 sty 21:41
8 sty 21:42
problematyczny: bo to więcej niż 1
8 sty 21:44
Eta:
I ok ... w nagrodę
8 sty 21:46
problematyczny: ale co z tym pierwszym ?
8 sty 21:46
Eta:
Kliknij na link, który Ci podałam
8 sty 21:47
problematyczny: w zbiorze mam odpowiedzi
−π/4 +2kπ
i
5π/4 +2kπ
tylko dlaczego?
8 sty 21:49
Eta:
sinx= sinx
o ⇒ x= x
o+2kπ v x= π−x
o+2kπ
| | π | | π | |
to: x= − |
| +2kπ v π−(− |
| )+2kπ=........ |
| | x | | 4 | |
8 sty 21:54
problematyczny: skąd się bierze π−(π4) +2kπ bo tego nie rozumiem?
8 sty 22:02
8 sty 22:08
problematyczny: dzięki już rozumiem
8 sty 22:22