wyznacz ile to x a ile y z układu równań
ma(r)ti: Prosze niech ktoś mi to rozwiąże bo ja próbuje ale mi coś nie wychodzi
| ⎧ | x−7=7(y−7) | |
| ⎩ | x−70=70(y−70) |
|
8 sty 20:52
Radek: A gdzie Ci nie wychodzi w którym momencie

?
8 sty 20:54
wredulus_pospolitus:
x=490; y=76
8 sty 20:57
ma(r)ti: | | ⎧ | x−7y=−42 | |
| no ja sb to przekształciłam to mam | ⎩ | x−70y=4830 | ale pewnie mam jakiś rachunkowy błąd
|
no i potem jest jakaś ujemna a nie może być
8 sty 20:57
ma(r)ti: ok mam dzięki
8 sty 21:25