Rozwiąż równanie : tg^{2}x =1
aS :): Rozwiąż równanie :
tg
2x =1
8 sty 20:11
bezendu:
pierwsze jest banalne ?
| | √3 | | √3 | |
sinx= |
| lub sinx=− |
| |
| | 2 | | 2 | |
dokończ.
8 sty 20:12
aS :): | | π | | π | | π | |
W pierwszym wychodzi mi wynik x = |
| +kπ a wynik w odp : |
| +k |
| . Mógłbyś mi |
| | 4 | | 4 | | 2 | |
wytłumaczyc co i jak ?
8 sty 20:14
bezendu:
Ja już muszę iść. Ktoś inny Ci pomoże.
8 sty 20:15
aS :): Ok ale dziękuję za pomoc
8 sty 20:16
Mila:
1)
tgx=1 lub tgx=−1
| | π | | 3 | |
x= |
| +kπ lub x= |
| π+kπ możesz zostawić taką odpowiedź, |
| | 4 | | 4 | |
zaznacz na osi rozwiązania ,
można to krócej zapisać:
| | 3 | | 1 | | π | |
( |
| π− |
| π= |
| taka jest odległość między kolejnymi pierwiastkami równania) |
| | 4 | | 4 | | 2 | |
8 sty 21:35
aS :): ahaaaaaaaaaaa

dziękuję ślicznie
8 sty 21:41