matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy krotkie zadania
ola:
stosunekwysokoscistozka do promienia podstawy wynosi 3:1. Objetosc stozka jest rowna 125 pi cm3. zatem promien podstawy stozka ma dlugosc :
19 paź 19:14
tim:
πr
2
h
V =
3
h = 3r V = 125π Wyznacz na podstawie tego r.
19 paź 19:19