matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie wiedza
Angelika :
Liczby 10, x, 90 tworza ciag arytmetyczny. Wowczas A. x=40 B x=50 C x=80 D x=100
8 sty 19:57
Radek:
Skorzystaj z własności ciągu np a
2
−a
1
=a
3
−a
2
8 sty 19:58
Eta:
2x=10+90 ⇒ x=.........
8 sty 20:01