Losujemy jedną liczbę spośród : 1,2,3,4,...100 .
Edi : Losujemy jedną liczbę spośród : 1,2,3,4,...100 . Oblicz prawdopodobieństwo tego , że liczba ta
nie jest podzielna przez 2 ani przez 5 .
8 sty 19:56
bezendu:
|A|−podzielne przez 2 jest ich 50
|B|−podzielne przez 5 jest ich 20
|A∩B|−podzielne przez 2 i 5 jest ich 10
|A∪B|=|A|+|B|−|A∩B|
|A∪B|=50+20−10
|A∪B|=60
8 sty 20:02
Eta:
8 sty 20:03
bezendu:
8 sty 20:04
Eta:
<
pigw...>
8 sty 20:05
8 sty 20:05
Ajtek:
Witam
Eta, bezendu
Bezendu to chyba cały czas na pigwówkę liczy

.
8 sty 20:06
herodiada: jak się robi ułamek 1/3
8 sty 20:06
bezendu:
U {} {} bez spacji.
8 sty 20:07
8 sty 20:09