Jak rozwiązać ??
Syliwa: | | −k − 1 | |
Jak się pozbyć takiego rozpisu |
| = k + 1  Musi wyjść k = −1 |
| | −2k + 3 | |
8 sty 19:40
wredulus_pospolitus:
'mnożysz na krzyż'
i rozwiązujesz równanie kwadratowe
8 sty 19:41
Syliwa: Wychodzi mi 2k
2 − 2k − 4 = 0
Delta wychodzi 36.
i później k = −1 i k = 2, ale musi być tylko w odpowiedzi k = −1.
Oświeci ktoś mnie
8 sty 19:57
Wazyl: podstawiając "2" jaki dostaniesz wynik?
8 sty 19:59
Syliwa: W miejsce czego podstawić ?
8 sty 20:01
Syliwa: Pomóżcie.... Proszę...
8 sty 20:32
J: Obydwie liczby: k = −1 oraz k = 2 są rozwiązaniami tego równania. Odpowiedź: k = −1 jest
niekompletna
9 sty 09:31