równania
kasia: mam pytanie w sprawie układów równan
8 sty 19:36
wredulus_pospolitus:
no to pytaj
8 sty 19:37
kasia: miałam rozwiazac układ równan i przedstawic gometrycznie (funkcje były kwadratowe) to dobrze
jak obliczyłam w obu funkcjach miejsca zerowe, wierzchołki paraboli i punkt przeciecia sie
paraboli i narysowałam to?
8 sty 19:42
wredulus_pospolitus:
powiedzmy że jednym z równań było:
x
2 + 2x + 1 = 3
rysowałaś (i obliczałaś) funkcję f(x) = x
2+2x+1 ... czy też f(x) = x
2+2x − 2


jeżeli tą pierwszą to źle ... jeżeli tą drugą to dobrze masz
8 sty 19:46
5-latek: Pytanie .
czy dobrze zrobilam ze narysowalam ? Tak [P[kasiu] dobrze bo mialas przedstawic rozwiazanie
tego ukladu rownan graficznie
8 sty 19:50
kasia: ta druga juz po przekształceniu
8 sty 20:28