,,
karolina: (x−2) (x+3) jak to rozwiązać? wzorem czy wymnożyć? może ktoś pokazać? proszę
8 sty 18:49
Radek: a jaka treść zadania ? Wymnożyć ? wyznaczyc x ?
8 sty 18:51
Radek: (x−2)(x+3)=0
x−2=0 ∨ x+3=0
x=2 ∨ x=−3
8 sty 18:52
karolina: nie małpuj

całe zadanie jest takie : co jest rozwiązaniem równania 2(x−2)
2 = (x−2)(x+3)
pierwszą część obliczyłam, drugą pytam
8 sty 18:54
Radek: to teraz drugą mnożysz każdą liczbę z każdą

i wyjdzie wynik x
2+x−6 dalej wiesz co zrobić

?
8 sty 18:57
karolina: wiem, dzięki wielkie, pozdrawiam
8 sty 18:58