matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie wymierne.
M@ti:
Rozwiąż równanie wymierne. a) 5
2x
− 3 * 5
x
− 10 = 0 b) 7 * 7
2x
− 8 * 7
x
+ 1 = 0 c) 4
x
− 5 * 2
x
+ 4 = 0 d) 4
x
− 6 * 2
x
− 16 = 0 e) 9
x
− 25 * 3
x
− 54 = 0 f) 5 * 25
x
+ 49 * 5
x
− 10 = 0
8 sty 17:38
RS:
Wymierne ? Chyba wykładnicze
https://matematykaszkolna.pl/strona/1698.html
8 sty 17:43