matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania z macierzy
Klaudia:
zad 1. wyznacz rząd macierzy. A= [−2 3 4 −3] [ 3 −2 3 5] [ 7 4 10 1] zad. 2.rozwiązać układ równań. ⎧x+2y−3z=3 ⎨2x+4y−z=6 ⎩4x+8y−12z=12
8 sty 17:29
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_eliminacji_Gaussa
8 sty 18:09
Klaudia:
tak, tylko, że z tym przykładem to nie takie proste..
8 sty 18:19