matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadnie na 3 proszę !!!
natalia:
Jaką objętość ma ostrosłup prawidłowy sześciokątny o krawędzi podstawy 3 i krawędzi bocznej równej 4?
8 sty 17:24
Mila:
1
V=
*P
szesciokąta
*H
3
a
2
√
3
P
sześciokąta
=6*
4
W ΔSOB: H
2
+3
2
=4
2
H
2
=16−9 H=
√
7
Podstaw a=3, H=
√
7
Napisz wynik.
8 sty 17:34