Równoległobok zbudowany na wektorach, znajdź wysokość
Rafał: Dany jest równoległobok ABCD, zbudowany na wektorach AB=−2a+3b i AD=10a+b. Oblicz długość
wysokości DE równoległoboku, wiedząc, że |a|=4, |b|=2, kąt między a i b wynosi pi\3.
|a|, |b| − długości wektorów a i b
Odpowiedzią podobno jest
6413 √39, tylko że niestety mnie wychodzi co innego

Czy ktoś
mógłby pokazać co i jak po kolei trzeba zrobić?
Pole tego równoległoboku wyszło mi 128, a długość wektora AB który przyjąłem jako podstawę
równoległoboku wyszła mi
√100−48√3, nie jestem pewien czy dobrze. Została mi ta
nieszczęsna wysokość