ge
RS:

Dane są punkty A = (2,3),B = (3,5) i C = (0 ,9) . Wyznacz współrzędne punktu D , dla którego
czworokąt ABCD jest trapezem prostokątnym, którego kąt przy wierzchołku A jest prosty
prosta prostopdała do prostej BC i przechodząca przez punkt A a dalej ? Proszę o wskazówki
8 sty 17:07
RS: ?
8 sty 17:28
Bizon:
... kąt przy wierzchołku A ma być prosty.
Zatem równanie prostej przez A i B a potem równanie prostopadłej do nie przechodzącej przez A.
Równanie prostej przechodzącej przez C i równoległej do prostej przez A i B.
... i punkt przecięcia −
8 sty 17:30
RS:
No i wychodzi prostokąt
8 sty 17:31
RS:
Też tak myślałem, że jest nie poprawnie bo wychodzi prostokąt jest trapezem.
8 sty 17:32
Bizon:
... gdzie Ty widzisz ten prostokąt

?
8 sty 17:48
Bizon:
8 sty 17:51