matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
Robert:
Mógł by ktoś zerknąć? Zrobiłem to tak: (4−(
2
3
)
2
)
−
3
* (
1
2
)
−
2
= (4−
4
9
)
−
3
* 2
2
= (
32
9
)
−
3
* 4 = = (
9
32
)
3
* 4 =
728
32768
*
4
1
=
728
8192
Jakiś taki duży wynik się wydaje. Z góry dziękuję
8 sty 16:31
dero2005:
729
8192
8 sty 18:27