matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wykładnicze
basster:
rozwiąż układ równan: 2
x
+4
y
=12 x−2y=1
8 sty 16:19
AS:
z drugiego równania mamy x = 2y + 1 i do pierwszego 2
2y + 1
+ 4
y
= 12 2*4
y
+ 4
y
= 12 resztę dokończ samemu
8 sty 16:34