| 1 | P | |||
P = | *12a*12b*sinγ ⇒ absinγ = | , | ||
| 2 | 72 |
| 1 | P | |||
P = | *12b*12c*sinα ⇒ bcsinα = | |||
| 2 | 72 |
| 1 | P | |||
P = | *12a*12c*sinβ ⇒ acsinβ = | |||
| 2 | 72 |
| 1 | 1 | P | P | |||||
Pole trójkącika o bokach a, b, y: P1 = | absinγ = | * | = | |||||
| 2 | 2 | 72 | 144 |
| 1 | 1 | P | P | |||||
Pole trójkącika o bokach b, c, x: P2 = | bcsinα = | * | = | |||||
| 2 | 2 | 72 | 144 |
| 1 | 1 | P | P | |||||
Pole trójkącika o bokach a, c, z: P3 = | acsinβ = | * | = | |||||
| 2 | 2 | 72 | 144 |
| P | 141 | |||
Pole sześciokąta P6K = P − 3* | = | P | ||
| 144 | 144 |