matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciagu
Krisu:
Granica Ciagu f(x) Czy ta granica (w mianowniku 4 do potegi n ale nie dziala cos wiec wyglada jak 4n)
2
n
+3
n
lim
n
→
∞
4
n
5
wynosi
4
8 sty 14:35
Ajtek:
5
Jak
4
8 sty 14:42
Janek191:
2
n
+ 3
n
a
n
=
= (0,5)
n
+ (0,75)
n
4
n
więc lim a
n
= 0 + 0 = 0 n →
∞
8 sty 14:44
Krisu:
Tak juz doszedlem do tego sam ale dziekuje
Naprawde wspanialomyslni ludzie tutaj są
Dziekuje jeszcze raz !
8 sty 14:51