matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
Pawlo:
Wyznaczyć pochodne cząstkowe funkcji:
x
a) f(x,y)=
+ x
y
b) g(x,y)=
√
xy
8 sty 10:57
daras:
1
x
+1, −
y
y
2
zrób podobnie drugi przykład
8 sty 11:12
sucker:
a)
σf
x
y
+x
σx
1
σx
1
=
=
*
+
=
+ 1
σx
σx
σx
y
σx
y
σf
x
y
+x
σ
1
y
σx
x
=
=
*x +
=
σy
σy
σy
σx
y
2
8 sty 11:34
daras:
powielacz
8 sty 13:12