PRACA KONTROLNA
Unonumer: Zad.1. Dana jest funkcja: f(x)=3x2+2x−1. Wyznacz współrzędne wierzchołka, oblicz jej miejsca
zerowe, jeśli istnieją, zapisz ją w postaci iloczynowej wykreśl tę funkcję i podaj jej
własności.
Zad.2. Wiedząc, że cos x=0,6 oblicz wartości pozostałych funkcji .
Zad.3. Oblicz pole równoległoboku o bokach długości 1dm i 4cm oraz kącie rozwartym mierze 150*.
Zad.4. Drabina o długości 2,5m po oparciu o ścianę domu sięga na wysokość 2m. Jaką długość ma
drabina, jeśli ustawiona pod tym samym kątem sięga na wysokość 1,8m.
Zad.5. Podstawy trapezu równoramiennego mają długości 15 i 7, a kąt ostry ma miarę 30*. Oblicz
pole i obwód trapezu.
Zad.6.
a) 9x2−(2x−1)2=0
b) 3x2−7x>−2
c) x2−5x=0
d) 2(2−x)<−x(x−3)
8 sty 01:54
wredulus_pospolitus:
bardzo fajne zadania ... i co

nic z tego nie jest w stanie zrobic
8 sty 08:45
wredulus_pospolitus:
to są 'typowe' zadania z danego zagadnienia ... jeżeli nie wiesz jak je zrobić, to oznacza, że
nie potrafisz danego działu
8 sty 08:45
Unonumer: No niestety nie potrafię
11 sty 19:04
Unonumer: Dlatego też proszę o pomoc
11 sty 19:05