Zadania z geometrii analitycznej w 3d
point: Zadania z geometrii analitycznej w 3d
Cześć!
Chciałbym zapytać o pomoc z takimi oto zadankami:
1. Wyznaczyć parametr a tak, aby płaszczyzny x−y+z=0, 3x−y−z=−2, 4x−y−2z+a przecinały się
wzdłuż jednej prostej.
2. Napisz równanie płaszczyzny przechodzącej przez trzy punkty
P1(1, 1, 0), P2(1, 2, 5), P3(1, −1, 3)
3. Napisać równanie prostej przechodzącej przez punkt P(1,2,3) i równoległej do prostej
x = −1 + 5t
y = 2t
z = −5 + t
7 sty 23:31
macc: ściągnij sobie videokursy etrapez − na necie pełno pirackich linków. Geometria analityczna w
tamtych kursach to około 2 godzin nauki i będziesz śmigała idealnie. Całe studia z majcy na
agh przeszedlem dzieki tym kursom na 4,5
7 sty 23:35