matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi..
Emma:
ciąg artm an=−1,9 i a7=−4.Oblicz sumę 19 pierwszych wyrazów tego ciągu.Jesli ktoś by mógł pomóc bo nie wychodzi mi:(
19 paź 18:43
grus-grus:
a
n
=−1,9 czy a
1
= −1,9
19 paź 19:58
Emma:
an
19 paź 20:49