matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Adi:
Rozwiąż układ
2
5
−21
(
)
x−y
−(
)
y−x
=
5
2
10
logx+logy=3 Proszę o pomoc :<
7 sty 23:12
sucker:
log(x) + log(y) = 3 log(x * y) = 3 log(x * y) = log(10
3
) x*y = 10
3
10
3
x =
y
10
3
y =
x
8 sty 12:15