matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy podany ciąg jest geometryczny?
Ashlelina:
2
1
a) 14,2,
,
7
2
1
1
b)5
√
5
,
√
5
,
,
P{5}
5
√
5
pomoże mi ktoś
19 paź 18:17
tim:
Ciąg geometryczny jest wtedy, gdy (dla liczb a, b, c) b
2
= ac (dla liczb a, b, c, d) b
2
= ac oraz c
2
= bd
19 paź 18:18