aaa
falcon : dany jest kwadrat o przeciwległych wierzchołkach a = 3,4 b = 4.−2 wyznacz pole koła opisanego
na tym kwadracie .
7 sty 20:54
Marcinek: oblicz odległość tych pkt , podziel na dwa i masz promień koła
7 sty 21:02
5-latek: To dostanie promien okregu wpisanego
7 sty 21:04
falcon : nie wychodzi mi dalej....
7 sty 21:05
falcon : pomoże ktoś ?
7 sty 21:15
5-latek: 1. Oblicz dlugosc odcinka (wektora ) |ab|
jak narysujesz sobie gdzies na boku odrecznie kwadrat i okrag na nim opisany to zauwazysz ze
promen okregu oisanego na tym kwadraacie to polowa ale dlugosci przekatnej
2. ze wzoru d=a
√2 wylicz d
4. R masz wyliczone wiec ze wzoru na pole kola wylicz to pole
7 sty 21:16
falcon : a jaki wynik powinien wyjść ?
7 sty 21:41