matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz a1 i n
Kiciuś-92:
Oblicz a 1 i n, mając dane: g=
1
2
an=
5
16
sn=19
11
16
7 sty 19:23
ICSP:
Wzory, wzory i jeszcze raz wzory
1 − q
n
S
n
= a
1
*
1 − q
a
n
= a
1
* q
n−1
// *q a
n
*q = a
1
* q
n
a
n
*q
q
n
=
a
1
a
n
*q
1 −
a
1
S
n
= a
1
*
1 − q
Wystarczy podstawić
7 sty 19:26