;
magdalena113: Oblicz miejsce zerowe funkcji kwadratowej
a)x2−10x+9=0
b) −6x2+x−2=0
7 sty 19:16
armagedio97|||LO1D: a) a=1 b=−10 c=9
Δ=100−36
Δ=64
√Δ=√64
√Δ=8 delta dodatnia wiec dwa miejsca zerowe
x1=(10−8)/2 x2=(10+8)/2
x1=2/2 x2=18/2
x1=1 x2=9
7 sty 19:32
armagedio97|||LO1D: b) −6x2+x−2=0
a=−6 b=1 c=−2
Δ=1−48
Δ=−47
Δ delta jest ujemna wiec nie ma miejsca zerowego (pierwiastka)
P.S. wybacz jesli zle to zrobilem ale jeszcze nie mialem tego w szkole,jestem dopiero w
pierwszej klasie LO
7 sty 19:40
ICSP:
7 sty 19:41
magdalena113: tez mi tak wyszlo

dzieki
7 sty 19:44