dziedzina
mela: hej

czy do dziedziny funkcji:
| | x | |
f(x) = |
| należy 0? Czy raczej D= R/ {0}? |
| | |x| | |
7 sty 17:48
Basia:
a ile to jest |0| ?
7 sty 17:49
mela: czyli nie należy

?
7 sty 17:49
J: Nie należy.Tylko czy na pewno wiesz dlaczego ?
7 sty 17:50
Basia: | | 0 | | 0 | |
nie należy oczywiście; przecież |
| = |
| nie istnieje |
| | |0| | | 0 | |
7 sty 17:51
mela: wydaje mi się, że tak

dzięki
7 sty 17:51
mela: |0| = 0 a w mianowniku nie może być 0
7 sty 17:52
J: Dokładnie tak.
7 sty 17:52
mela: dzięki
7 sty 17:53