matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinacje
Angelika95:
Korzystając ze wzoru dwumianowego Newtona:
n
0
n
1
n
2
n
n−1
n
n
(a+b)
n
=
a
n
+
b*a
n
−1 +
b
2
*a
n
−2 +...+
ab
n
−1 +
b
n
uzasadnij, że:
n
0
n
1
n
n−1
n
n
+
+...+
+
=2
n
7 sty 16:38
Mila:
n
0
n
1
n
n
(1+1)
n
=2
n
=
*1
n
+
1
n−1
*1+....................+
*1
n
=
n
0
n
1
n
n
=
+
+....................+
7 sty 16:44