ciągi kto rozumie
Nicole: 1. Oblicz pięć pierwszych wyrazów ciągu określonego wzoreman=2n−n+1
2. Ciąg (an) określony jest wzrem an=2n2+3n
a) oblicz wyrazy a1 a2 a3 a4
b) oblicz iloraz a2:a1,a−#:a2,a4:a3
c)oblicz sume 4 początkowych wyrazów tego ciągu
3. czy liczby 2, 64, 1024 są trzema kolejnymi wyrazami tego samego ciągu geometrycznego?
7 sty 15:00
wredulus_pospolitus:
bylas na lekcjach

chwila ... tyś studentka
7 sty 15:00
Nicole: nie miałam lekcji z tego
7 sty 15:05
Nicole: nie miałam lekcji z tego
7 sty 15:05
J: Jesli a
n = 2
n − n +1, to pierwszy wyraz tego ciągu a
1 = 2
1 − 1 +1 = 2 ( za n
podstawiliśmy1).
Dalej sama
7 sty 15:07
Nicole: to zadanie mam a reszta jak
7 sty 15:28
J: Drugie identycznie. Policz wyrazy od a1 do a4 i zrób obliczenia z pkt. b) i c)
7 sty 15:40
Nicole: a jak zrobic ten podpunkt b i c
7 sty 17:56