tryg
ja: Oblicz wartość wyrażenia:
| | 2π | | 7π | | 5π | |
sin |
| *cos3π*tg |
| *ctg |
| ....jakaś podpowiedź?  |
| | 3 | | 6 | | 4 | |
7 sty 12:49
7 sty 12:52
ja: a jak obliczyć cos540*,albo cos1080* ?
7 sty 12:55
7 sty 12:57
Ajtek:
430 tutaj masz podane jak to zrobić

.
7 sty 12:57
Ajtek:
No tak,
Eta podała to, czego ja nie mogłem znaleźć

.
7 sty 12:58
ja: dziękuję
7 sty 12:59
ja: ...czyli cos540*=cos(5*90+90)=sin 90*=1 ...czy dobrze?
7 sty 13:21
Ajtek:
−1
7 sty 13:23
ja: bo 2−ga ćwiartka,a w drugiej cos jest ujemny?
7 sty 13:26