matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie wykładnicze z parametrem m
kamaz:
Wyznacz liczbę rozwiązań równania |(3
x+1
− 1 )/ 3
x
|
6 sty 21:50
kamaz:
=m
6 sty 21:50
kamaz:
Czyli można to obliczyć tak? |(3
x−1
−1)*3
−x
|=m |3−3
−x
|=m
6 sty 21:56
kamaz:
zrobione
6 sty 22:12