dziękuję
abc: Które z wymienionych zdań nie jest prawdziwe?
a. Liczba rozwiązań równania x+y = 6 w liczbach całkowitych nieujemnych wynosi 7.
b. Zbiór sześcioelementowy można podzielić na dwa niepuste i rozłączne podzbiory na 31
sposobów.
c. Zbiór sześcioelementowy można podzielić na trzy podzbiory dwuelementowe na 16 sposobów.
d. Liczba rozwiązań równania x+y+z = 6 w liczbach całkowitych nieujemnych wynosi 28
6 sty 20:13
Panko: a) Prawdziwe
b) Prawdziwe
c)wychodzi ,że c)
d)=1+2+3+...+7=28 Prawdziwe
6 sty 23:57