Logarytmy
Michałek: Logarytmy!
Jak rozwiązać te przykłady?
log95 * log2527
6 sty 20:08
Michałek: I jeszcze te:
125log2516
log tg 1° + log tg 2° + log tg 3° + ... + log tg 88° + log tg 89°
6 sty 20:14
Ajtek:
Zauważyć, że:
9=3
2, 25=5
2, 27=3
3
oraz wiedzieć, że:
log
cd
β=β*log
cd
6 sty 20:15
5-latek: Moze tak probowalbym przynajmniej zaczac
| 1 | | 1 | | log527 | |
| *log5227= |
| * |
| = |
| log59 | | 2 | | log59 | |
6 sty 20:18
Ajtek:
Cześć
5−latek 
.
6 sty 20:20
5-latek: Witam
Ajtek
6 sty 20:21
Ajtek:
Jak postępy w rysowaniu?
6 sty 20:22
5-latek: Szczerze .
To zadne . Nawet nie probowalem dzisiaj bo wrocilem pozno z trasy . Mialem byc w domu o 3
rano a wrocilem po 6 dopiero. Odwozilem ziecia do pracy
Ale za to sluchalem w drodze na trojce audycje Microkosmos . Byly piekne ballady .
Nie wiem tez czy jutro zaczne bo po pracy zaraz jade do lekarza i tez pewnikiem wroce wieczorem
.
Ale musze w koncu sie nauczyc.
6 sty 20:38
Ajtek:
Aż przelecę playlistę audycji

.
6 sty 20:53