matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
ikar:
1
Wykaż że log
a
3
b * log
b
2
a =
6
6 sty 19:41
Piotr 10:
1
log
a
3
b=
log
a
b
3
1
log
b
2
a=
log
b
a
2
1
1
1
1
log
a
3
b*log
b
2
a=
log
a
b*
log
b
a=
log
a
a=
c.n.w
3
2
6
6
6 sty 19:49
pigor:
... , np. tak : przy odpowiednich założeniach na a,b (jakich
)
logb
loga
L=
log
a
3
b* log
b
2
a=
*
=
loga
3
logb
2
logb*loga
1
1
=
=
=
=
P
3loga*2logb
3*2
6
6 sty 19:53