Narysowac na płaszczyźnie zespolonej zbiory:
kuba1c: Narysowac na płaszczyźnie zespolonej zbiory:
Witam! Chciałbym poprosić o pomoc z poniższym przykładem:
Rez + Im(z + 1 − j) = 1
6 sty 19:34
sushi_ gg6397228:
niech z= x+ j*y
rozpisz i pokaz co tam wyjdzie
6 sty 19:35
kuba1c: Ale czemu to jest tak smiesznie zapisane wczesniej Rez i (Im) cos tam dalej
Rez + Im(x + yj + 1 − j) = 1
x + 1 + j(y−1)
I co dalej?
6 sty 19:41
sushi_ gg6397228:
Re (z)=.....
Im (z+1 −j)=....
6 sty 19:44
Panko: No weź : Re(z)= x , Im(x+1 +(y−1)i ) = y−1
x+y−1=1 ⇔y= −x+2
cóż to za twór ? ( pppprosta)
6 sty 19:47
kuba1c: Czyli gdyby był zapis tylko
Rez + Imz = 1
to napisałbym
x + y = 1?
6 sty 19:51
Panko: Tak
6 sty 23:59