matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równaie
magda:
jak rozwiązać równanie? 2
x
+
2
−2
x
−
1
=14
19 paź 16:27
grus-grus:
2
x+2
−2
x−1
=14 2
x−1
(2
3
−1)=14 2
x−1
*7=14/:7 2
x−1
=2
1
x−1=1 x=2
19 paź 17:02