Równania i nierówności - Równanie a^x +a=4x +2 nie ma rozwiązań dla :
Jenny: Poproszę o pomoc i rozpisanie mi dlaczego taka a nie inna odpowiedź.
Równanie ax +a=4x +2 nie ma rozwiązań dla :
a) a= −4 b)a= −2 c) a=2 d) a=4
6 sty 17:50
Jenny: poprawka równanie a2 x +a=4x +2
6 sty 17:51
5-latek: czekam na Twoja propozycje
6 sty 17:52
krystek: | | 2−a | |
x= |
| i teraz pomyśl |
| | a2−4 | |
6 sty 17:54
Jenny: skoro zamieściłam , tzn że nie wiem
6 sty 17:59
6 sty 18:02
Jenny: mhm. spoko pomyślałam i nie wiem dalej jak to zrobić, chodziło mi o pomoc w rozwiązaniu, a nie
o rozkazy.
6 sty 18:11
pigor: ..., to może ja ... ''

podpowiem dyskretnie :
nie dziel cholero przez

a więc parametr a
nie może być ...

, czyli odp. to : ...
6 sty 18:12
5-latek: pigor czemu rozkazujesz aby myslal
6 sty 18:15