oblicz logarytm
pilne: Wartość wyrażenia 36llog64 + 7llog716 wynosi?
a.43
b.24.
c.20
d.32
19 paź 16:19
Bogdan:
an = b ⇒ n = loga b ⇒ a loga b = b
6 2log6 4 + 7 log7 16 = 6 log6 16 + 7 log7 16 = 16 + 16 = 32
20 paź 11:22
ja: 2 3
log (7 + 7 )
7
28 kwi 14:17
mona: dalej nie ogarniam skąd się wzięła ta 2 przed logarytmem skoro jej tam nie było w zadaniu
4 paź 20:07
hahaha: aleś tępa ! 36 = 6 do potęgi 2

!
4 paź 20:10
mona: aaaaaaa
4 paź 20:10
basia: jeżeli x=2log6−log3
8 lut 10:01
ola: tempa jak już.
13 maj 19:28
LOL: "tempa" − hehehe
12 paź 13:54