matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Problem z funkcją
Ola:
a)Wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)=
x
2
−2
|x|− p{2
b)Sprawdź, czy punkt P=(
√
3
,
√
2
=
√
3
) należy do funkcji f Tam, gdzie jest p{2 tzn. oczywiście pierwiastek z 2, nie wiem dlaczego tak się wyświetla.
6 sty 17:42