matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Kasia:
Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc w rozwiązaniu tych zadań? 1)y=
3
√
x
x
2
+ 1
2) y=
a−x
√
a
2
−x
2
3)u=
z
√
a
2
− z
2
4) y=
√
a
2
− x
2
a
2
+ x
2
5) y=
√
x
2
−3x+2
x
2
− 7x +12
6) u= {
√
1+v
−
√
1−v
/
√
1+v
+
√
1−v
6 sty 17:41