matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz parametr a, b wielomianu.
Teo:
Wyznacz parametr a, b wielomianu W(x) = ax + b, jeśli wiadomo, że osiąga on wartości ujemne jedyne w przedziale (4,
∞
), a W(6)= −9
6 sty 17:25
krystek:
w(4)=0 i w(6)=9 rozwiąż
6 sty 17:26