matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
ola:
witam. mam następujące pytanie,czy całka oznaczona pi/4 nad 0 z tgx = −1
?
6 sty 16:04
Krzysiek:
http://www.wolframalpha.com/input/?t=crmtb01&f=ob&i=integrate_(0)%5E(pi%2F4)tgxdx
6 sty 16:06