funkcja kwadratowa
Patryk: naszkicuj wykres funkcji f(x)=−x2+3x−2.wyznacz wartość najmniejszą i największą funkcji w
przedziale <−2;2>
6 sty 15:31
Patryk: pomoże ktoś

?
6 sty 15:32
Patryk: to jest praca kontrolna z matmyy

tj pomoże ktoś


?
6 sty 15:35
5-latek: Zeby naszkicowac wykres tej funkcji nalezy wyliczyc miejsca zerowe czyli x1 i x2 i wyliczyc
wspolrzedne wierzchoka paraboli
Najpierw to zrob i napisz obliczenia .
Uprzedzam pytanie . Nie zrobie gotowca .
6 sty 15:38
bezendu:

f
min=−12 dla x=−2
6 sty 15:40
Patryk: własnie to jest to że jestem trochę cienki z matmy


a to robie dla mojej dziewczyny która
też nie zabardzo z matmą
6 sty 15:42
Patryk: pięc zadań sam zrobiłem ale z tym się trochę męczę

nie da rady ktoś napisac będę wdzięczny
6 sty 15:43
5-latek: A nie mozesz znalezc dzieczyny ktora jest lepsza z matematyki od Ciebie ?
6 sty 15:45
Patryk: no własnie nie
6 sty 15:46