Zadania z funkcją kwadratową.
que passo: 1. Dla jakich wartości parametru m równanie ma dwa różne rozwiązanie rzeczywiste dodatnie:
x2−2mx−m2+4=0
2. Naszkicuj wykres funkcji: f(x)=|−x2+4x+5| i omów jej własności
3. Rozwiąż równania i nierówności:
a) x2=|x+1|+|x−1|
b) |x2−6x|<9
Prosiłbym o rozwiązanie oraz wytłumaczenie jak wykonywać te zadania. Pozdrawiam i z góry
dziękuje.
6 sty 15:14
ICSP: 1. Wystarczą warunki :
1
o Δ > 0
2
o x
1 + x
2 > 0
3
o x
1x
2 > 0
2. Najpierw narysuj g(x) = − x
2 + 4x + 5 a potem odbij częśc wykresu spod osi OX nad oś OX i
dostajesz f(x)
3.a) Przedziałami
b) Możesz podnieść do kwadratu
6 sty 15:17
6 sty 15:17
5-latek: zadanie nr 1
Do wyliczenia takie warunki 1.delta >0 2. x1+x2>0 i 3. x1*x1>0 .
6 sty 15:18