Liczby rzeczywiste.
karlooina: Liczbę x = 21 * 22 * 23 * 24 * ... * 250 przedstaw w postaci aw, gdzie a∊N , w∊W
6 sty 14:36
sushi_ gg6397228:
ta sama podstawa wiec co sie robi z wykładnikami....
6 sty 14:37
ICSP: = 21 + 2 + ... + 50 = 2(1 + 50)* 25 = 251 * 25 = 21275
6 sty 14:38
5-latek: skorzystaj ze wzoru an*am=an+m
6 sty 14:38
5-latek: | | n(n+1) | |
i potem skorzystac z tego ze 1+2+3+4+5......+n= |
| ktory mozesz sobie udowodnic |
| | 2 | |
indukcjnie
6 sty 14:44
karlooina: Dzięki wielkie !
6 sty 14:45
ICSP: Indukcyjnie ?
Chcesz dziewczynę przestraszyć ?
6 sty 14:47
karlooina: Wzór Gausa w zupełności mi wystarcza
6 sty 14:49
5-latek: ICSP Nie doceniles kolezanki
6 sty 14:51
ICSP: Indukcji nie ma w liceum
6 sty 14:53