matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozłożyć?
Aniaaaaaaaa:
(−a
8
+1)
6 sty 13:25
Kaja:
(1−a
8
)=1−(a
4
)
2
=(1−a
4
)(1+a
4
)=(1−a
2
)(1+a
2
)(1+a
4
)=(1−a)(1+a)(1+a
2
)(1+a
4
)
6 sty 13:42