matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Związki między funkcjami tryg.
gosc:
Sprawdź równość stosując związki między funkcjami trygonometrycznymi tego samego kąta:
1−tg
2
α
1 − sin
2
α =
1+tg
2
α
6 sty 13:22
5-latek:
Zajmij sie prawa strona tej rownosci
sin
2
x
wykorzystaj to ze tg
2
x=
cos
2
x
Sprawdz czy prawa strona = lewej stronie .
6 sty 13:28