ZW
aq: Oblicz zbiór wartości
y=cos22x−cos2x−2
Mi wyszło ZW=<−2,25;−2>
A w odpowiedziach jest ZW=<−2,25;0)
6 sty 10:54
aq: Ja zrobiłem to tak ale nie wiem czy dobrze :
cos2x=t t∊<−1,1>
y=t2−t−2
p=1/2 ∊<−1,1>
Wartość min: q=−2,25
Wartość max: f(1)=1−1−2=−2(I tu jest coś źle tylko nie wiem co)
6 sty 11:11
aq: ?
6 sty 11:18
qwerty: f(−1) to wartosc max
6 sty 11:22
aq: dlaczego
6 sty 11:23
aq: aha no tak dz juz wiem
6 sty 11:24
qwerty: Bo f(−1)=0, a f(1)=−2
Sprawdza sie zawsze oba konce przedzialow.
6 sty 11:26